сряда, октомври 24, 2012

Медени сладки с канела


Това са любимите ми медени сладки. Понякога ги пправя и на бисквитки. Изобщо всякак са вкусни. Тези са топченца... защото в Студентски град нямам формички. Снимах ги в тази чиния, точно преди да ги раздам... Следващият път, дано да имам повече време да ги снимам по-добре :).

Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
½ ч.ч. мед
1 с.л. сода
½ пакетче канела
Брашно колкото поеме

От изброените по-горе неща си правим тесто, според това за какво ще го ползвате - по-меко за топчета и по-твърдо за бисквити. Подреждаме сладките върху хартия за печене и ги печем в предварително загрята на 180°C фурна. Изпичат се сравнително бързо и излизат голямо количество. Особено вкусни са с чаша топло мляко. :)


Моите колеги също много ги харесват тези меденки. Подарявала съм им за свети Валентин по едно медено сърце - украсено с ядки и шоколад. За Коледа пък правя звездички. Топчетата обаче са най-лесният вариант.

Надявам се и на вас да ви харесат - много ще се радвам! :)

 

3 коментара:

  1. Като ученичка през всяка ваканция приготвях точно тези меденки, страшно са вкусни, така че който не е опитвал смело да си препише рецептата и да ги пробва. А украсени с малко роял айсинг ще са хубав подарък за приятели през предстоящите коледни празници. Усмивки Ейнджъл-Нел.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За сега съм опитвала да ги покрия само с разтоен шоколад, с роял айсинг не съм. Чудесна идея ми даде, благодаря! :) Хубав и усмихнат ден и на теб!

      Изтриване
  2. Нели, това са най-вкусните меденки! Благодаря ти за страхотната почерпка!

    ани

    ОтговорИзтриване