Необходими са ви:
- Бутер тесто
- Колбас или месо по ваш избор
- Гъби (консервирани)
- Кашкавал
- Чубрица или подправка по ваш избор
Изчаквате тестото да се отпусне (аз бързах и не го дочаках съвсем). Когато започнете да приготвяте охлювчетата е хубаво тестото още да е студено. Най-добре следвайте препоръките на опаковката.
Деля големият лист тесто на два по-малки, за да ми е по-удобно при рязането. Започнах с подреждането на нарязаното на тънко месо.
След това разпръснах гъбите.
Накрая поръсих с кашкавал и чубрица. После навих на стегнато руло тестото.
Най-трудна е часта с рязането на филийки от рулото. Трябва да се внимава с тестото. Не бива да се натиска прекалено. Използвайте много остър нож за рязането. Подредете охлювчетата в тава върху хартия за печене и печете в предварително загрята фурна (според указанията за съответната фирма прозиводител). При мен градусите бяха 200.
Ето го и резултата. Наистина бърза рецепта, а пък е много вкусно!
P.S. Друг любим мой вариант на тези охлювчета е със спанак и сирене :)

Няма коментари:
Публикуване на коментар